Familjens ceremoni vid nyår

Nu öppnas 2023 – Ett starkt personligt och själsligt utvecklande år som kan ta oss till nya höjder och det med speed, om vi vill det!

Så här års brukar jag och min make göra en resumé av året som gått. Det har vi gjort nu i 20år och det är en av mina favoritdagar på året. När barnen bodde hemma var de med och gjorde det. Vi gör en ceremoni för att tacka, uppmärksamma och se de utmaningar, växande som varit och framför allt vad vi lärt oss av det. Vi sätter våra personliga intentioner och mål för det kommande året, nu är det 2023. Det finns nu 3 viktiga frågor att ställa när man sätter sina mål, som direkt visar om du kommer att nå målen eller inte. men först lite mer om ceremonin.

🔥 NYÅRSCEREMONI –  MIN FAVORIT

Vi börjar med att skriva ner allt som varit under året, goda händelser såväl som utmaningar men framförallt vad vi har lärt oss av dem. Som underlag har vi våra kalendrar eller mobil med bilderna under året. Annars lätt att göra ett överslag och se ujujuj det var ett tufft år. Vilket ju inte är sant, det innehöll ju så mycket mer.

Därefter läser vi upp det och tackar för att sen låta det brinna upp i elden i kakelugnen. Några år har vi varit nere vid havet och haft med engångsgrill och eldat upp där. Den ceremonin sker i tystnad och vördnadsfullt för att hedra det som varit.

Nu tar det nya året vid. Här skriver vi ner våra intentioner och mål för nya året, stort som smått. Det får bara flöda och får ta den tiden det tar, ingen stress. Sen läser vi högtidligt våra intentioner och det är så värdefullt att få inblick i varandras mål och intentioner för året. På så vis kan man också stötta varandra och hjälpa till att nå dem. Vi tack i förskott för att som kommer till oss under det nya året.

🚀 TRE FRÅGOR FÖR NÅ MÅLEN FRAMGÅNGSRIKT

Att sätt mål är lätt att nå dem är en helt annan sak. Undersökningar visar att de flesta nyårslöften spräcks efter ca 3 veckor. Hur lyckas man med sina mål?

1. Är det ett viktigt mål för mig?
Vad är värdet på sikt för dig? Sök efter inspiration. Föreställ dig att det inte händer, Är det jobbigt och smärtsamt? 
Föreställ dig att det händer. Kan du känna den positiva energin det ger? 

2. Kommer målet att fungera för mig? 
Vilket litet steg kan jag ta för att testa om det är nåt för mig?
Hur kan jag ta några babystep så att jag snabbt kan uppleva framgång? Finns det människor omkring mig som kan stödja mig så att det kan lyckas? 

3. Finns det en väg att ta för att göra detta?
Vilka delar har redan gjorts av andra? Vem har gjort något liknande som jag kan inspireras av och spegla mig i? Leta efter praktiska råd, förenkla eller finn en coach. 

Må detta vara året då alla dina drömmar blir verklighet och mer därtill!

Önskar oss alla ett friskt, starkt och roligt 2023.

Lycka till⭐️🚀