Forskning visar genom att skratta mer kan vi bli friskare, gladare och få en mer social gemenskap. Skrattframkallande aktiviteter har positiva effekter på en mängd hälso -relaterade obalanser, mental, emotionell och fysisk hälsa. Det här är inget skämt!


En nyligen genomförd granskning av flera studier visade att skratt hjälper oss att höja vårt humör, öka vårt välbefinnande och livskvalitet, samtidigt som stress, ångest, depression, smärta och trötthet minskar.


Det finns såklart tillfällen då det kan kännas svårt att skratta. Antagligen då vi skulle må bra av att skratta och lossa på pressen. Hur gör man då?

Skrattyoga är ett bra alternativ!
Skrattyoga visade sig fungera väl som stresshantering, minska ångest och utbrändhet hos sjuksköterskor som under pandemin hade en superstressande period.

I två pinfärska undersökningar fann man att skratt minskar ångest + kan också minska depression och förbättra sömnen. Faktum är att bara förväntan på vi ska skratta kan minska stresshormonerna.När skratt delas, kan det också göra att vi kommer närmare varandra och lindra spänningar i relationer.

Allt detta förstärker tesen att välkomna mer skratt in i våra liv!!!
Varsågod ⇣

DELA ETT SKRATT
Få en snabbdos av glädje, lyssna på skratt 😊

Bli en glädjespridare och dela länken med några du vill skratta med!


tre goda anledningar

Vill veta mer om hur skrattyoga går till?

Skratta och ha det bra är ett härligt skrattpass som lämpar sig väl som företagsevent, vid kickoff, projektavslutning, möhippa och andra festligheter.

Hör av dig om du är nyfiken, vill veta mer om dess fördelar. Skrattpasset går fint att göra online också!


Här ser du mig och Camilla Elfving i en härlig skratt salva innan en av våra föreläsningar. Vi vinnlägger oss om att ha en positiv inställning och energi. Det smittar!

Skratta alltid så ofta du kan.

Det är en billig medicin.

/ Lord Byron. 

Utdrag från artiklar kring studier och forskning om skratt;

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27439375/

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1744388122000202