GLADA NYHETER ✌️ Att choklad gör oss lyckligare vet alla vi som uppskattar denna gudomliga godsak. Tack vare innehållet av flavonoider, antioxidanter är den mörka chokladen hälsosam.

Men det kommer det MERA…
STOR FORSKNING gjord på över 13.000 vuxna under 5 år visar att vi chokladälskare är 70% mindre deprimerade än de som inte äter choklad!!!

Och detta gäller alla sorters choklad inte bara den mörka.
Vilka glädjande nyheter, hur blir det bättre än så här?!

Forskare från UCL i samarbete med forskare från University of Calgary och Alberta Health Services Canada arbetade under fem år på denna studier som gjordes på 13 626 vuxna.

Det visade sig att de som ätit mörk choklad under två 24-timmars perioder hade 70% lägre odds att rapportera kliniskt relevanta depressiva symtom än de som inte äter choklad alls. De 25 procent av chokladkonsumenterna som åt mest choklad (av alla slag, inte bara mörk) var också mindre benägna att känna depressiva symtom än de som inte åt choklad alls. Över 300 miljoner människor världen över har depression enligt WHO.

Choklad innehåller ingredienser som ger en känsla av eufori, liknar den som finns i cannabis- cannabinoid. Den innehåller också fenyletylamin, en neuromodulator som man tror är viktig för att reglera människors humör.

Jag tror personligen inte att choklad läker en djupgående och långvarig depression. Men den kanske kan lindra för stunden och det kan vara ng så mycket värt ibland.

Om du vill vara ännu mer hälsosam kan du göra denna ljuvligt goda och enkla chokladmousse dessert med avokado och toppa med hallon!

Recept:

Det här är enn förförisk och ljuvligt god efterrätt.

Passar fint på Alla-hjärtans Dag och alla andra dagar du är sugen på något mumsigt och ändå vill vara nyttig.

Du behöver till 2 personer

ca 4 matskedar kakao, 4-6 urkärnade dadlar, två avocado och lite honung som du blandar i mixer eller med en stavmixer. Krydda med bästa kryddan – kärlek!

Servera i vackra skålar med hallon, färska eller tinade och citronmeliss- blad som kronan på verket.

Låt oss fira kärleken till livet, vår partner, vänner, familj och oss själva alla årets dagar och gärna då med lite choklad!

Enjoy the moment 🥰🍫

Utdrag från artikeln med forskning på sambandet mellan choklad och depression. https://neurosciencenews.com/dark-chocolate-depression-14641/